Herrera es felicita d’haver impedit que el Pacte Nacional pel Dret de Decidir parlés de plebiscitàries

  • Diu que 'cap president, ni cap líder ni cap partit' va poder 'fer veure que unes eleccions plebiscitàries serveixen per exercir el dret de decidir'

VilaWeb
ACN
07.03.2015 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest dissabte que més que refundar Convergència Democràtica, el que cal és refundar el país del ‘capitalisme d’amiguets’ que ha representat Convergència i Unió (CiU) i això, segons ha dit Herrera, només es pot fer sense CiU que és ‘part del problema’. Herrera també s’ha felicitat per la reunió del Pacte Nacional pel Dret de Decidir perquè ha demostrat ‘que el dret de decidir queda pendent’ i que és una ‘lluita’ que cap líder, partit o candidat ‘podrà manipular’. El líder dels ecosocialistes ha anunciat que impulsarà un pla de xoc perquè les dones ‘no carreguin sobre les seves espatlles les retallades de l’estat del benestar’.

En al·lusió a la refundació de Convergència Democràtica de Catalunya, Herrera ha defensat que més que el partit nacionalista, el que cal és refundar Catalunya amb ‘justícia, equitat, democràcia i llibertat’ i això, segons el líder d’ICV, només es pot fer ‘sense CiU’ ja que la federació nacionalista ha estat ‘part del problema’ amb el seu ‘capitalisme d’amiguets’.

El coordinador nacional d’ICV també s’ha referit a la reunió de divendres del Pacte Nacional pel Dret de Decidir i s’ha felicitat perquè ‘cap president, ni cap líder ni cap partit’ hagi pogut ‘fer passar gat per llebre’ i ‘fer veure que unes eleccions plebiscitàries serveixen per exercir el dret de decidir’. En aquest sentit ha dit que el dret a decidir ‘queda pendent’ i ha reivindicat la transversalitat de les entitats incloses en el pacte.

En relació a la resolució del Tribunal Constitucional que ha retallat competències al Síndic de Greuges i la decisió del govern espanyol de recórrer la Llei d’Acció Exterior de la Generalitat, Herrera ha assegura que ‘el govern és molt reaccionari, però no se’n surt perquè cap de les decisions farà que la Generalitat deixi de tenir acció exterior i que el Síndic segueixi lluitant contra els maltractaments’.

Pla de xoc contra l’exclusió de les dones

Herrera ha visitat aquest dissabte la I Festa de les Dones a Viladecans que ha organitzat Dones amb Iniciativa i ha anunciat que impulsarà un pla de rescat social contra l’exclusió de les dones que són les que més pateixen aquesta ‘crisi de cavall’. El coordinador nacional d’ICV presentarà dimarts vinent aquest pla que contempla alternatives de distribució i inversió en equitat com a garantia de que les dones ‘no carreguin sobre les seves espatlles el desmantellament de l’estat del benestar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any