Un jove de Tortosa, insultat a la xarxa per haver estat confós amb l’agressor de la Diagonal

  • 'Vaig rebre uns dos-cents insults', diu Ruben Mascarell

VilaWeb
Redacció
04.03.2015 - 09:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres al vespre va començar per les xarxes socials, sobretot Twitter i Facebook, una operació de cerca i captura de l’individu que apareixia en un vídeo difós també per la xarxa agredint amb una puntada de peu una dona a la Diagonal de Barcelona. Es van difondre centenars, milers, de captures de pantalla de la cara del noi, amb l’objectiu d’identificar-lo i que se’l detingués. Fins i tot els mossos d’esquadra van fer una crida a Twitter. I aquesta espiral persecutòria va acabar tenint una víctima que no s’ho esperava pas: Ruben Mascarell, un estudiant de criminologia de la UAB de 20 anys.

En Ruben va descobrir dissabte, l’endemà de la difusió del vídeo, que tenia el mur de Facebook ple d’insults i que molta gent, tant a Facebook com a Twitter, que ell no coneixia, l’acusava de ser l’autor de l’agressió. Ell mateix va publicar aquest escrit a Facebook avisant que no era pas ell, l’agressor. Ahir n’informava el diari digital de les Terres de l’Ebre La Marfanta. Avui Jordi Basté  ha parlat a RAC-1 amb Ruben Mascarell:

‘Dissabte em llevo i una persona per Twitter que no coneixia em va avisar que deien que jo era el que sortia en el vídeo. Va anar passant el matí, i un company de classe em va dir que corria molt per la xarxa. Tot eren insults de gent que no conec’, explica. ‘ Vaig anar als mossos dissabte a la tarda. I no donaven crèdit al que passava. I em deien que em podia assemblar una mica a aquella persona, però que es veia claríssimament que no som la mateixa persona.’

Mascarell no sap per què van arribar a dir que ell era l’autor de l’agressió. Ha arribat a comptar uns dos-cents insults rebuts per les xarxes socials.

L’autèntic agressor es va anar ahir a la comissaria de Talavera de la Reina, a Castella-la-Manxa, per a declarar. I va quedar en llibertat amb càrrecs acusat d’una falta de vexacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any