Pedro Sánchez guanyador del debat de política general per set dècimes, segons el CIS

  • Un 21,7% dels enquestats aposta pel socialista i un 21% ho fa per Mariano Rajoy

VilaWeb
ACN
27.02.2015 - 20:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha superat per set dècimes al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el debat de política general, segons ha fet públic aquest divendres el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). El 21,7% dels consultats opina que el líder socialista es va imposar en el cara a cara amb el president del govern espanyol, mentre que el 21% creu que el guanyador va ser Rajoy. Amb tot, la majoria dels enquestats, un 37,2%, considera que ningú va guanyar. En aquest sentit, un 90% opina que les crítiques, els retrets i les acusacions van dominar el debat i només un 4,2% creu que els polítics es van centrar a presentar propostes per solucionar els problemes de l’estat espanyol.

Són només set dècimes de diferència les que hi ha entre Sánchez i Rajoy, però suposa donar la volta a la situació dels dos anys anteriors, quan Rajoy va treure 27 punts i 14 punts respectivament en 2013 i 2014 a l’oponent del PSOE, llavors Alfredo Pérez Rubalcaba.

En preguntar als enquestats pel grau d’acord amb el que han escoltat els diferents líders polítics, surt el candidat d’Esquerra Unida a la presidència del govern espanyol, Alberto Garzón, amb qui asseguren coincidir el 39,3% dels enquestats, enfront del 29,9% que registra la portaveu d’UPyD, Rosa Díez, o el 29,5% del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El president Rajoy es queda en el 22,7%.

A més, el 29,6% assegura que li va semblar bastant o molt bé el que va dir el jove líder d’EU, que supera Pedro Sánchez (29,3%) i a Rosa Díez (25,9%). Rajoy també aquí es queda darrere amb el 23,8%.

No obstant això, només un 3,2% dóna la victòria en el debat a Alberto Garzón, molt lluny dels dos majoritaris.

Pel que fa als diputats del país, un 0,3% dels enquestats donen la victòria a el portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida. Alfred Bosch (ERC) i Joan Coscubiela (ICV) obtenen un 0,2%. No es mostren dades per a Joan Baldoví (Compromís).

L’enquesta es basa en 1.678 entrevistes telefòniques. El marge d’error, que normalment no arriba als dos punts, en aquesta enquesta és del 2,4%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any