La millor tapa de l’any s’escull avui Sitges

  • Dotze restaurants catalans defensen la seva creació · Les tapes es poden degustar en una ruta per diversos locals de Sitges

VilaWeb
Redacció
01.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quina és la millor tapa del 2014? El resultat se sabrà aquest vespre en el decurs de la gran final de la Tapa de l’Any, un certamen impulsat per l’Agència de Promoció de Turisme de Sitges, el Gremi d’Hosteleria de Sitges i Estrella Damm que es fa a l’Hotel Meliá. Els dotze restaurants finalistes defensaran les seves creacions davant un jurat format per quatre especialistes: els periodistes gastronòmics Xavier Agulló, Toni Massanés i Mikel Iturriaga, i el xef Jordi Herrera, del restaurant Manairó. A més, la gala serà conduïda pel mediàtic xef Alberto Chicote i l’actor i presentador Quim Masferrer.

Però la millor manera de saber quin platet es mereix guanyar és provant-lo i fins el 8 de març les dotze tapes finalistes es poden degustar en diversos locals de Sitges. Vint-i- tres restaurants de la localitat apadrinen a una de les tapes seleccionades, que provenen de punts tan variats del Principat com ara Balaguer, Terrassa o Tarragona. La iniciativa es diu la Ruta de la Tapa i permet degustar platets tan creatius com ara crème-brûlée de foie, focaccia de melòs de secret ibèric o trifàsic de pollastre Pota Blava.

També hi ha espai pels productes de la terra com ara la carxofa del Prat de Llobregat i per les composicions poètiques com ara ‘Bacallà i no va dir res’, feta amb daus de bacallà confitat a la pil-pil. Algunes creacions són molt elaborades, com ara un niu d’ànec fet amb fideus de pèsol, flors comestibles un fals ou de patata confitada. També n’hi ha que són molt distintives del local que les serveix com és el cas del biquini a l’estil del Restaurant Xirricló de Balaguer. A més, totes aquestes tapes tan creatives es poden degustar per dos euros i mig amb una canya de cervesa inclosa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any