El batlle d’Alenyà demana la derogació de la ‘Llei Carle’

  • El batlle comunista d'Alenyà, Jean-André Magdalo, va fer aprovar una moció que va tenir el suport de tots els regidors que formen la majoria municipal, demanant la derogació de la llei Carle ...>>
    Ds. 21 de febrer del 2015

VilaWeb
Redacció
21.02.2015 - 11:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ‘Llei Carle ‘ és una llei de l’any 2009 feta per garantir la paritat de finançament entre les escoles elementals públiques i privades sota contracte d’associació quan acullen alumnes escolaritzats fora del seu municipi de residència. El batlle es declara clarament ‘oposat al principi de les despeses obligatòries i impossible d’anticipar’ indosa al text de la llei sobre les finances de la municipalitat, que tenen una retadallada de 50.000 € a causa de la retallada de la dotació de l’estat francès’.

Cal recordar que, a Catalunya Nord, , l’Unidogec (union interdépartementale des organes de gestion de l’enseignement catholique) envia tots els anys des de 2013, una ‘factura’ a cada batlle, en funció del nombre de nens, que en aquests municipis, estan inscrits en escoles privades sota contracte amb altres municipis. I és aquesta factura la que el batlle d’Alenyà, no vol pagar, ja que creu que aquesta llei és injusta.

Per banda seua Yannick Gainche, director de l’ensenyament catòlic a Perpinyà, diu que aquesta moció fa ‘molt soroll per poca cosa’ i recorda que aquesta llei està vigent des de l’any 2009 i que ‘permet a les famílies que ho desitgen d’escollir l’ensenyament privat assegurant la paritat amb el públic. Em sorprenc que l’ajuntament d’Alenyà no hagi reaccionat fins ara’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any