Fernández Díaz ataca Santiago Vidal poc abans de la decisió del CGPJ

  • El ministre d'Interior diu que no pot ser un jutge neutral per la proposta de constitució

VilaWeb
Redacció
15.02.2015 - 22:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha aprofitat l’entrevista que i feia el periodista Jordi Évole al programa ‘Salvados’ per atacar el jutge Santiago Vidal, a qui la fiscalia demana que sigui expulsat de la carrera judicial per haver elaborat una proposta de constitució catalana. La decisió l’ha de prendre a final de mes el ple del Consell General del Poder Judicial, però Fernàndez Díaz ha volgut intervenir-hi dient que això que va fer no era compatible amb continuar essent jutge.

Si algú jura complir la constitució espanyola, això que fa no sé fins a quin punt serà compatible amb el seu càrrec. Però això és qüestió que ha de decidir el CGPJ. Jo crec en la separació de poders’, ha dit Fernàndez Díaz.

També l’ha volgut ridiculitzar, dient que s’havia llegit la proposta de constitució: ‘He llegit la constitucuó que ha fet… M’ha interessat. Diu que la República Catalana no serà presidencialista. I després diu com elegir el president de la república i les funcions que tindrà. Si mai m’hagués de jutjar aquest jutge, ho faria una persona que no és neutral’.

Dóna entenent que va filtrar els informes de la UDEF

En la mateixa entrevista Fernàndez Díaz dóna entenent que ell va ser responsable de la filtració a la premsa dels informes de la policia que acusaven Artur Mas i Xavier Trias de tenir comptes a Suïssa, i que després es va demostrar que contenien informació falsa. Évole li diu: ‘Hi ha polítics catalans que diuen que vostè va estar darrere de la filtració d’aquests informes de la UDEF a la premsa’. I Fernàndez Díaz respon: ‘I? Des de determinades instàncies catalanes se m’ha acusat de gairebé tot’.

Fernàndez Díaz no afirma que ho fes, però tampoc ho nega. I afegeix, a més, arran del desmentiment de la informació policíaca en un informe de la UDEF que acusava Trias de tenir un compte a Suïssa: ‘No tinc per què demanar perdó a Trias’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any