Els fundadors de Microsoft, Whatsapp, GoPro i Google, entre els grans filantrops als EUA

  • En el 'top 50' de la revista Philanthropy hi ha dotze noms lligats al sector de les noves tecnologies, el doble que al 2013

VilaWeb
Redacció
16.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins fa poc, la llista de multimilionaris que donaven altruistament més diners era pràcticament ocupada per grans famílies del sector del petroli i la indústria pesant. Però les coses han anat canviant. Segons l’última llista de Philanthropy corresponent al 2014, una dotzena de noms lligats al camp tecnològic formen part dels cinquanta donants més importants dels EUA. Com és habitual des de fa anys, el matrimoni format per Bill i Melinda Gates són al capdamunt, amb 1.500 milions de dòlars donats l’any passat a la seva fundació.

Però rere seu hi ha noves cares que han entrat amb empenta al rànquing dels qui més donen als EUA: en la quarta posició hi ha Jan Koum, cofundador de l’aplicació WhatsApp, amb 556 milions de dòlars donats a la Silicon Valley Community Foundation; en la cinquena trobem Sean Parker, president de Facebook i fundador de Napster, amb 550 milions; i en la sisena hi ha Nick Woodman, creador de les càmeres GoPro.

En un any, la xifra de filantrops tecnològics s’ha doblat, de sis a dotze. Ara, tot i ésser només una cinquena part dels cinquanta principals filantrops dels EUA, les seves aportacions representen el 47% dels 9.800 milions donats el 2014.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any