Propostes per a salvar i estendre l’ús del català

  • La passada setmana, Joan Pere Le Bihan antic responsable de les escoles de La Bressola a Catalunya nord, va presentar el seu llibre a Barcelona. En aquest va fer algunes propostes per a salvar i estendre l'ús del català ...>>
    Dm. 8 de febrer del 2015

VilaWeb
Redacció
08.02.2015 - 10:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa dos anys que Joan Pere Le Bihan es va jubilar, ara viu a Catalunya Sud (‘Princiapt de C’ o CAC -‘Comunitat autònoama de C…’. La seva experiència i les tècniques pedagògiques i organitzatives emprades a la Bressola, les explica ara, entre altres consideracions i priopostes, en el llibre ‘Estat nou? Escola nova!’, que va presentar la passada setmana a Barcelona, en companyia de la Consellera d’Educació de Catalunya, Irene Rigau.  El Vilaweb Portal Nacional n’ha publicat el vídeo de presentació que podeu veure aquí .

En aquest llibre, Le Bihan ofereix propostes per estendre l’ús del català a Catalunya; a més a més, fa una crítica als sistemes educatius europeus –exceptuant Finlàndia– i proposa reptes que cal afrontar amb el canvi de civilització. Uns sistemes, diu, ‘que no han estat capaços d’evolucionar i adaptar-se a la realitat del segle XXI. ‘A la Bressola hi ha hagut molt bons resultats, però no cauen del cel. Si s’hagués gestionat com qualsevol escola pública francesa no hauria tingut mai els resultats que té’.

Més infromació en l’entrevista que li va fer el Vilaweb Nacional i que trobareu aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any