Mas defensa la necessitat i la voluntat que Catalunya es projecti al món

  • El president de la Generalitat critica l'actitud ‘antiga i esquifida’ del govern espanyol, que vol recórrer l'obertura de les delegacions catalanes a Viena i Roma

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la ‘necessitat’ de Catalunya i de Barcelona de projectar-se internacionalment, just l’endemà que el govern espanyol es plantegés recórrer al TSJC l’obertura de les delegacions catalanes a Viena i Roma. Mas ha aprofitat la inauguració del Museu de Cultures del Món per ‘reivindicar la necessitat, la responsabilitat, l’exigència i la voluntat ferma de seguir-nos projectant al món’. Mas ha titllat de ‘mentalitat tancada’ i d’actitud ‘antiga, petita i esquifida’ qui vulgui evitar-ho. ‘No correspon a temps actuals’, ha reblat el president.

El president de la Generalitat ha assegurat en la inauguració del Museu de Cultures del Món que es tracta d’un projecte que permet traslladar de nou la voluntat de ‘mirar de portes en fora i projectar-se arreu’. Just l’endemà que el govern espanyol admetés que es planteja portar al TSJC les obertures de les delegacions del Govern a Viena i Roma. ‘Res més antiquat, antic i esquifit’, ha dit Mas en assenyalar que ‘tothom té voluntat i necessitat de projectar-se portes enfora’. 



En aquest sentit, ha vinculat el Museu i els col·leccionistes pioners que van sortir al món per recordar la ‘vocació de projecció internacional’. ‘Perquè si algun territori té la necessitat de projectar-se al món és Catalunya, i la seva capital, Barcelona’. ‘Reivindiquem la necessitat, la responsabilitat, l’exigència i la voluntat ferma de seguir-nos projectant al món que és el que toca fer al segle XXI’. ‘Totes les coses que van en la línia contrària són petites, esquifides i de mentalitat tancada, i no corresponen als temps actuals’, ha dit. 



Dilluns, ‘un cacau important’


En la inauguració del Museu, ha tingut paraules de referència, molt breument, a la seva compareixença dilluns a la comissió d’investigació sobre el frau fiscal. El president, visiblement refredat, ha dit als assistents que finalitzava el seu discurs perquè s’havia de ‘reservar’ de cara a dilluns. ‘Tinc un cacau important al Parlament i m’ha d’agafar una mica en forma’, ha dit Mas. 




Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any