Podem ensopega amb el cas Monedero

  • El dirigent del partit va regularitzar el deute amb la hisenda espanyola la setmana passada

VilaWeb
Redacció
06.02.2015 - 14:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El número tres de Podem va presentar fa poc una declaració complementària a Hisenda per a regularitzar un seguit d’imposts. Feien referència als ingressos que havia rebut per l’assessorament a països de l’Amèrica Llatina. La informació, l’avançava el diari El Mundo i l’ha confirmada en un comunicat Podem, que ha trobat amb aquest cas el primer gran entrebanc. 

‘Juan Carlos Monedero va optar per l’opció més favorable a la hisenda pública i va fer una declaració complementària voluntària sense que hagués rebut cap notificació d’Hisenda’, diu Podem en un comunicat, on defensa Monedero. ‘El cas s’havia aclarit. La decisió de presentar una declaració complementària ha estat política, per tal d’evitar que ho facin servir per enfangar.’

Monedero va crear el 2013 una societat a través de la qual va facturar més de 425.000 euros, en concepte d’assessoraments a governs llatinoamericans el 2010. Va tributar com a empresa, de manera que va pagar 70.000 euros, en comptes dels 200.000 que hauria d’haver pagat com a persona física. 

La setmana passada va pagar els 130.000 de diferència. Ho havia deixat fet quan va haver-hi l’acte multitudinari de la formació a Madrid, dijous passat. Per això Monedero, de l’escenari estant, va desafiar el ministre d’Economia espanyol: ‘No em fas por, Montoro. Tinc els meus comptes en regla.’ Segons Podem, Monedero va regularitzar els comptes abans de rebre el requeriment d’Hisenda, i per això defensa la seva actuació i nega que hagi comès frau fiscal, tot i que el comunicat no fa sinó confirmar que fins fa una setmana Monedero tenia diners no regularitzats. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any