Infermera virtual col·labora amb la Fundació Roger Torné

  • A la Fundació Roger Torné tenim molt presents els avantatges de treballar en xarxa amb organismes i entitats que persegueixen el mateix objectiu que nosaltres: millorar la salut infantil. De fet, el nostre projecte social, Respiro en Xarxa, va ser el primer en mostrar com la col·laboració podia ser no només una opció, sinó més aviat una necessitat si el que preteníem és que els nens, i les seves famílies, disposessin de tots els recursos necessaris per poder créixer sans i feliços. La xarxa facilita que així sigui, i estem segurs que el teixit que estem filant entre tots amplifica els nostres missatges.

VilaWeb
Isabel Sánchez
30.01.2015 - 11:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’aquí que a la Fundació treballem per seguir establint nous vincles amb entitats amb les quals compartim públic, objectius i mètodes. Un dels últims acords de col·laboració s’ha tancat amb Infermera virtual, el portal amb què el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona promociona la salut aprofitant el potencial de difusió que ofereixen les noves tecnologies de la comunicació, les quals, a última instància, també filen en xarxa. Infermera virtual va néixer el 2005, any en què la pròpia OMS va reconèixer Internet com a oportunitat en matèria de salut. Des d’aleshores, s’ha convertit en un portal de referència per a tots els interessats en tenir un  paper actiu en la seva salut. Les estadístiques revelen que reben 21.000 visites mensuals.

La idea que tots som responsables de la nostra salut és un dels pilars fonamentals de l’acció divulgativa d’Infermera virtual, i aquesta concepció, que compartim plenament, va motivar l’acord de col·laboració. Perquè si tenim una responsabilitat directa en el nostre estat de salut –i, en el cas dels nens, aquesta responsabilitat recau sobre pares i mares-, entitats com la nostra i com Infermera virtual assumeixen també una altra responsabilitat: la de treballar en l’àmbit de la promoció i l’educació de la salut, més que en el de la malaltia, perquè els missatges arribin a la població i aquesta pugui adoptar un model de vida saludable. Sempre, a més a més, amb una mirada positiva de la salut i amb informacions de caràcter eminentment pràctic.

Amb aquest objectiu, la nostra fundació es va reunir amb els principals rostres d’Infermera virtual, en els quals va quedar patent la disposició de totes dues parts a iniciar junts un camí. La directora del projecte, Gisel Fontanet, i el responsable de la seva difusió en xarxes socials, Marc Fortes, van comprendre, des del principi, els beneficis d’aquesta col·laboració i ens van obrir, de forma molt sincera, les portes de la seva iniciativa.

L’acord permetrà l’intercanvi mutu d’informació i consells sobre salut, de manera que la Fundació i Infermera virtual seran altaveus dels missatges desenvolupats per l’altra entitat. Per a nosaltres, aquesta reciprocitat suposa ampliar la tasca de divulgació i sensibilització amb informació procedent d’un dels col·lectius professionals de l’àmbit de la salut que estan més en contacte directe amb les famílies, cosa que els permet conèixer les preocupacions reals dels pares: les infermeres i els infermers. Per part nostra, aportarem a Infermera virtual tot el coneixement i el saber fer que hem acumulat al llarg dels nostres trenta anys d’història, fet que ens converteix en un referent en el camp de la salut infantil en relació amb el medi ambient.

No tenim cap dubte que aquesta col·laboració, com totes les que hem acordat fins ara, ens ajudarà en la nostra feina de promoció de la salut, entenent la salut com una manera de viure, autònoma, solidària i alegre, i des d’un concepte holístic. Però, sobretot, ajudarà les famílies a prendre consciència sobre el paper decisiu que tenen en la salut dels seus fills i a actuar en conseqüència.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any