Fan fora de l’acte de Podem a València un home que comparava Pablo Iglesias amb Felipe González

  • Duia una pancarta que deia: 'Sr. Iglesias, espero no haver-li de cantar "Cuervo ingenuo"'

VilaWeb
Redacció
25.01.2015 - 13:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En l’acte multitudinari de Pablo Iglesias al pavelló de la Fonteta de Sant Lluís, a València, hi ha hagut un petit incident quan parlava la secretària de coordinació de Podem, la valenciana Àngela Ballester. De cop i volta la gentada que s’aplegava al pavelló ha començat a xiular, perquè un dels assistents s’ha alçat i ha cridat, i ha ensenyat una pancarta que deia: ‘Senyor Iglesias, espero no haver-li de cantar “Cuervo ingenuo”.’ La pancarta feia referència a la cançó popularitzada als anys vuitanta amb què Javier Krahe retreia a Felipe González l’incompliment de les seves promeses.

Els xiulets i els crits de ‘fora, fora’ al pavelló han desconcertat Ballester, que ha interromput un moment el seu discurs. Al cap d’un moment, enmig de la cridòria, l’individu se n’ha anat. Vegeu el vídeo del moment:

La cançó retreu a González haver incomplert la promesa de fer sortir Espanya de l’OTAN, entre més coses, i es pregunta si el PSOE era realment un partit socialista i obrer.

La referència a aquesta cançó té a veure també amb el fet que Pablo Iglesias mateix la va cantar, amb alguns retocs a la lletra, amb Krahe dalt d’un escenari, ara fa uns quants mesos.

Vegeu-ho:

En aquest vídeo Krahe i Joaquín Sabina cantaven la cançó. Inclou subtítols amb la lletra:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any