Els efectes col·laterals de l’èxit de les calçotades

  • Apleguem algunes propostes curioses que han sorgit arran de la fal·lera pel calçot i el ritual al voltant d'aquest ceballot

VilaWeb
VilaWeb
M.S.
24.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest diumenge Valls, capital de l’Alt Camp, viurà una festa grossa: la festa de la calçotada, on es calcula que es menjaran 100.000 calçots. Només el concurs de menjar el màxim nombre de calçots durant tres quarts d’hora ja congrega al voltant de 40.000 persones. Les calçotades mouen un volum de negoci a la comarca de quinze milions d’euros. És per això que cada any es generen més idees i activitats al voltant d’aquest àpat d’èxit, algunes de ben curioses, per engrandir el nínxol de negoci. A recer del calçots i la calçotada, trobem des d’un joc de cartes fins a un concert de rock o una milonga.

‘Calçotada Wars’
El secret d’una bona calçotada és la salsa on suquem els calçots. Essent fidels a la realitat, els impulsors del joc de cartes ‘Calçotada Wars’ han donat a la carta de la sala la màxima puntuació i importància. Tot i això, com en qualsevol calçotada, no hi falta la llenya, el foc, la graella, els calçots, el porró i el pa amb tomàquet. Es tracta d’un joc que vol ser un ‘antihomenatge’ al menjar català més festiu i, a través de l’humor i unes normes senzilles, guanyarà el jugador que es pugui menjar més calçots, segons els seus creadors, Marc Miquel i Ricard Muntané. A més, tal com indica el seu nom, el joc també fomenta el ‘joc brut’ i robar el màxim de cartes al contrincant.

‘Calçotada Rockin’ Fest’
La promotora de concerts de Tarragona Vòrtex Produccions organitza el ‘Calçotada Rockin’ Fest’, festival de rock amb calçotada inclosa en un càmping de Tamarit. L’equip s’ha decidit a muntar aquesta peculiar cita, que es presenta com un ‘híbrid’ entre calçotada i festival, a petició dels mateixos músics, que sovint demanaven de menjar calçots quan actuaven pel territori. El ‘Calçotada Rockin’ Fest’ es farà dissabte 28 de febrer. Es vendran 250 tiquets per fer el vermut, menjar calçots i assistir als concerts al preu de 35 euros (20 si només es va als concerts). Hi actuaran bandes de Reus, Tarragona, València i Madrid: ‘Torazinas’, ‘A-Phonics’, ‘Afilador’i ‘The Issues’.

Calçotango 2015
Els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer, Valls acollirà el Calçotango 2015, tres dies plens de tango durant els quals es podrà gaudir d’una típica calçotada vallenca, un tast de vins, una visita guiada per la capital de l’Alt Camp, una ruta pel món casteller i molt més.

‘Amic de l’Autèntica Calçotada’
Davant de tantes curiositats, l’ajuntament de Valls, així com també productors i restauradors, han volgut posar un cert ordre i reivindicar la qualitat del calçot i de la cuina que s’ofereix des del territori. I s’han inventat l’Amic de l’Autèntica Calçotada’, títol que enguany s’ha atorgat a l’exjugador del Barça Robert Fernández. Com si d’un embaixador es tractés, la voluntat és que extengui a tot arreu el prestigi del calçot com a atractiu gastronòmic i turístic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any