L’emissió de ‘Ciutat Morta’ torna a obrir el debat sobre els abusos policíacs

  • ICV i ERC, que eren al govern municipal quan va passar el 4-F demanen a Trias de reobrir el cas i fer-ne una investigació a fons

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.01.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’emissió del documentari ‘Ciutat Morta’ a TVC, sobre l’anomenat cas 4-F, no sols va aconseguir de captar l’atenció de més de mig milió d’espectadors dissabte a la nit. També ha obert una polèmica política a l’Ajuntament de Barcelona, on els grups d’ICV i ERC ja han demanat que es torni a obrir la investigació.

El president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha dit a Twitter: ‘Cal una investigació a fons i amb transparència.’ Alhora ha reconegut que el seu grup, que en el moment dels fets formava part del govern de la ciutat juntament amb el PSC i ERC va cometre l’equivocació de no ser prou actiu en l’exigència d’esclarir-los. 

Gomà va tenir ahir un debat intens a Twitter amb el periodista de la Directa Albert Martínez:

ERC i Guanyem, també a favor de reobrir del cas

També el candidat d’ERC a la batllia, Alfred Bosch, ha expressat la urgència d’anar a fons per aclarir els fets i actuar.

Així mateix, la coalició Guanyem ha dit que era un dels fets més greus de corrupció política i policíaca que havia viscut la ciutat de Barcelona i ha demanat al batlle Xavier Trias que es reunís amb les víctimes i familiars perjudicats i n’atengués les demandes, que obrís immediatament una investigació interna per a depurar responsabilitats i que retirés les pensions vitalícies atorgades als agents de la guàrdia urbana implicats en aquests fets i condemnats per un cas de tortures.

Guanyem demana també la compareixença pública de l’ex-batlle Joan Clos, l’ex-batlle i ex-regidor de Seguretat i Mobilitat Jordi Hereu, l’ex-regidor de Ciutat Vella Carles Martí i l’ex-consellera d’Interior Montserrat Tura, a més dels partits que governaven en aquell moment, PSC, ICV i ERC, ‘per a donar explicacions i demanar perdó a les víctimes’.

En una entrevista a RAC-1, Xavier Trias ha recordat que els fets van passar quan encara no governava. Tot i reconèixer que el film presenta incògnites, l’ha qualificat de ser una obra ‘d’una part’. Trias creu que ‘s’equivoca a l’hora de donar la imatge que tot allò que va lligat a l’ordre és mentida’. S’ha declarat defensor a ultrança de la guàrdia urbana, però ha deixat clar que si cap agent actua malament s’ha de reaccionar ‘amb tota la duresa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any