Els 13 consells escandalosos de Cosmopolitan per a dones

  • Un article de la versió mexicana de la revista proposa consells a les dones perquè duri la relació de parella

VilaWeb
Xènia Serrat
12.01.2015 - 17:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

13 actituds per a tenir una relació duradora‘. Així es titula l’article publicat en la versió mexicana de la revista Cosmopolitan, que avui ha circulat intensament per les xarxes socials, sobretot a Facebook i a Twitter, on ha estat molt criticat i amb indignació. ‘Deixa que es mengi l’últim mos del plat que hàgiu demanat, encara que tinguis molta gana’ és, segons Cosmopolitan Mèxic, el primer consell que una dona ha de seguir si vol tenir una relació de parella duradora.

En la línia d’aquest suggeriment n’hi ha dotze més, que la revista considera bàsics, com ara aquests: ‘Dóna sense esperar res en canvi’ i ‘deixa que esculli el programa o el film que vulgui’.

I continua així: ‘Si viviu junts, convé que compris la llet i el paper de vàter i no li ho diguis’, que ‘facis una posició o fantasia sexual que vulgui provar, encara que a tu no t’agradi tant com a ell’, i que, ‘si et convida a un acte de la feina, no facis plans’.

També recomana que la dona prepari a l’home un cafè al matí, fins i tot abans no el demani. I afegeix: ‘Si està realment ocupat, ajuda’l’, ‘compra-li un paquet de calçotets o el medicament que li falta’ i ‘acotxa’l amb una manteta’.

Per acabar-ho d’adobar, diu a la dona que si vol que la relació amb ell duri per sempre, cal que li faci festes, que el sorprengui amb una cosa que no espera i que demostri el sacrifici així: ‘Desvia’t del teu camí per ajudar els seus amics.’

Les increïbles explicacions

Cada consell va acompanyat d’una breu explicació que pretén justificar-lo. Per exemple, quan es tracta de triar el programa o el film a la televisió, diu: ‘Potser tindràs sort i serà comprensiu, buscant alguna cosa que també t’agradi, o potser no. Però no passa res, perquè tens molts llibres pendents de llegir, encara!’ Anar a comprar la llet o el paper de vàter sense dir-ho té també una curiosa justificació: en la convivència, ‘la lluita per veure qui compra més coses només condueix a discussions’.

A més d’argumentar les actituds que ha d’adoptar la dona, Cosmopolitan també explica què pot fer per sorprendre’l. No hi ha res millor —diu—que netejar el bany mentre ell no hi és. Quan explica que ha de preparar-li el cafè abans l’home no el demani, i de la manera com li plau, dedica a la dona submisa aquestes paraules: ‘Seràs la millor i la més bonica.’

Tot plegat, un grapat de consells aplegats en un article que els usuaris de Facebook i Twitter han considerat inacceptable, masclista i fora de context. I han recordant que la lluita per la igualtat entre homes i dones es manté viva i amb molt camí per fer, encara.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any