La CUP i Procés Constituent negocien la candidatura conjunta

  • Negocien una coalició que es presentaria amb les sigles de Crida Constituent

VilaWeb
Redacció
23.12.2014 - 10:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP i Procés Constituent avancen en la negociació per a anar plegats a les eleccions al Parlament de Catalunya, unes eleccions que podrien servir per a decidir sobre la independència del Principat. Ho ha explicat avui el diputat de la CUP David Fernàndez en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha insistit que Artur Mas hauria de convocar les eleccions plebiscitàries abans de les municipals del mes de maig. La candidatura tindria el nom de Crida Constituent. ‘Sacrifiquem les sigles. Fem, per dir-ho així, l’esquerra radical pel “sí-sí”. Penso que hi estem obligats. A més, amb els companys estimadíssims del Procés Constituent ja fa molt de temps que estem d’acord en moltes coses.’

Per la seva banda, Procés Constituent ha volgut matisar les declaracions de David Fernàndez i ha dit que no té cap acord bilateral tancat amb cap força política en concret. En un comunicat afirma que manté un treball de diàleg amb forces com la CUP, Podem, ICV i EUiA i, de forma paral·lela, segueix duent a terme el debat intern sobre la postura que adoptarà en un escenari d’eleccions al parlament. La decisió definitiva, subratllen, es prendrà en una assemblea general de la formació. 

Una candidatura independentista i rupturista

Aquest cap de setmana la CUP va presentar l’esborrany de full de ruta cap a la República Catalana, un document de deu punts que ha de servir de base per a negociar ‘una candidatura excepcional independentista i rupturista’. I la CUP hi convidava ciutadans i organitzacions de l’esquerra independentista, anticapitalista i ecologista; i oferia explícitament a Procés Constituent d’afegir-s’hi.

El 10 de gener faran un acte polític al Casino l’Aliança del Poble Nou, on la CUP vol començar el procés de constitució d’aquesta candidatura.

Vegeu el document complet dels deu punts de l’acord polític.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any