Un tercer Bush a la Casa Blanca?

  • Jeb Bush, germà i fill de presidents dels EUA, anuncia que prepara una candidatura a les primàries del Partit Republicà

VilaWeb
Redacció
16.12.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

John Adams, el segon president de la història dels Estats Units d’Amèrica, i John Quincy Adams, el sisè, van ser el primer cas d’un pare i un fill que accedien a la màxima magistratura nord-americana. En els 238 anys d’història dels EUA, aquest fet tan sols s’ha repetit una vegada. El gener del 2001 George W. Bush esdevenia president del país quan feia vuit anys que el seu pare, George H. W. Bush, havia deixat el mateix càrrec.

Aquests vincles familiars a la presidència nord-americana podrien tenir d’ací a dos anys una nova fita. El germà i fill dels presidents Bush, Jeb, ex-governador de Florida (1999-2007), ha anunciat que prepara candidatura per a les primàries del Partit Republicà.

Jeb Bush ha deixat caure aquest anunci en un missatge de felicitació de Nadal. Ha dit que havia parlat amb la seva família sobre el futur del país i que havia arribat a la conclusió que calia explorar la possibilitat de ser el pròxim president. Bush ja ha emprès la creació d’un comitè d’acció política (PAC), que és la fórmula dels candidats a les primàries presidencials de preparar l’equip de campanya.

A les files republicanes encara no s’ha pronunciat ningú més per optar a la candidatura, per bé que hi comença a haver moviments. Al bàndol demòcrata, tan sols sona el nom de Hillary Rodham Clinton, que de moment tampoc no ha fet cap anunci oficial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any