Dura picabaralla de Sáenz de Santamaría i una senadora d’ERC sobre la constitució espanyola

  • Ester Capella li recorda que el senat és una institució 'inútil i prescindible' perquè no actua com a cambra territorial

VilaWeb
ACN
16.12.2014 - 16:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha retret a la senadora d’ERC Ester Capella manca de respecte per la constitució i li ha preguntat què hi feia al senat si volia la independència de Catalunya. Han tingut una dura picabaralla en la sessió de control, en què Capella ha recordat a Santamaría que segons la constitució espanyola el senat és una cambra de representació territorial, però a la pràctica no ho ha estat mai ni exerceix cap contrapès: ‘En trenta anys només hi ha hagut tres debats sobre l’estat de les autonomies’, ha dit. Capella li ha recordat que ni tan sols s’hi poden utilitzar les llengües cooficials.

Per contra, Sáenz de Santamaría ha dit que si Capella era senadora era gràcies a la constitució i per aquest motiu l’hauria de respectar una mica més. ‘Crec que jo tinc més respecte a la seva funció que vostè mateixa’, ha dit. I ha volgut recordar-li que era a la cambra gràcies a la designació del Parlament de Catalunya.

Podeu escoltar el fragment de la intervenció de Capella, ací:

I ací la resposta de Sáenz de Santamaría:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any