El jutge cita a declarar com a encausats Pujol, Ferrussola i tres dels seus fills

  • L'ex-president de la Generalitat haurà de declarar el 27 de gener

VilaWeb
Redacció
16.12.2014 - 14:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jutgessa ha citat a declarar com a encausats l’ex-president Jordi Pujol, la seva muller, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills (Mireia, Pere i Marta), el 27 de gener. La investigació va arrencar a principi d’agost arran de la confessió de Jordi Pujol en una carta pública on explicava que durant molts anys havia amagat fora de l’estat espanyol diners sense declarar procedents del seu pare. Marta Ferrusola i tres dels seus fills van regularitzar durant aquells dies la seva situació fiscal amb l’Agència Tributària sobre les declaracions de l’IRPF i patrimoni fetes des del 2010.

En la seva interlocutòria feta pública avui, la magistrada cita la família Pujol Ferrusola el dimarts 27 de gener, de les 10 del matí fins a les 12 del migdia, en torns de mitja hora cadascun. Començarà per Jordi Pujol, seguit de la seva dona, les dues filles i el fill. Les declaracions es faran en una sala de vistes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

També ordena d’enviar comissions rogatòries a Andorra i Liechtenstein per demanar informació bancària de la família Pujol Ferrusola. Andorra va denegar inicialment la comissió perquè no constava que els investigats fossin encausats i perquè no es concretava quins fets delictius els atribuïen. Ara, havent estat ja encausats, la magistrada torna a fer la petició.

Respecte de Liechtenstein, la jutgessa vol que les autoritats l’informin de les investigacions obertes en un jutjat de Vaduz contra Jordi Pujol, com va comunicar la Interpol, que va demanar informació a la justícia espanyola. La jutgessa també demana a Liechtenstein informació sobre la resta d’encausats i si tenen vincles amb comptes bancaris en aquell país.

En canvi, no envia de moment cap comissió a Suïssa. Quan les autoritats d’aquell país van rebre la sol·licitud d’informació bancària, van demanar a la justícia espanyola la data, lloc, persones implicades i origen il·lícit dels fons, com a condició prèvia a l’enviament de la informació bancària sol·licitada.

Finalment, la magistrada denega de moment la pràctica de més diligències, com havien sol·licitat algunes acusacions populars, sobre el possible origen corrupte dels diners, car considera que primer cal saber més detalls sobre el possible emblanquiment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any