Més de cent trenta nens morts per un atac talibà a una escola al Paquistan

  • Un escamot de sis individus han entrat uniformats a l'escola · Encara tenen retinguts alguns ostatges a l'interior de l'escola

VilaWeb
Redacció
16.12.2014 - 15:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de cent trenta nens morts en l’atac d’un escamot de talibans aquest matí a una escola de Peshawar, al Paquistan. Al centre escolar hi havia uns cinc-cents estudiants i mestres en el moment de l’assalt d’una desena d’homes armats, segons han explicat fonts oficials. Els atacants han entrat al recinte i han començat a disparar contra els nens i els mestres que trobaven pel camí. L’exèrcit paquistanès ha intervingut ràpidament i s’ha iniciat un tiroteig entre els talibans i els soldats. L’exèrcit ha abatut els assaltants i ha donat per acabada l’operació.

Els talibans han enviat un comunicat per reivindicar l’atac. Diuen que havien donat ordres als membres de l’escamot de no ferir els nens i atacar tan sols el personal militar que gestiona l’escola.

Es tracta d’una escola per a fills de militars. El primer ministre paquistanès, Nawaz Sharif, ha condemnat l’atemptat i es desplaça a Peshawar per supervisar l’operació en persona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any