Els millors pollastres de pota blava, a la Fira Avícola del Prat de Llobregat

  • El certamen també promociona més productes agrícoles del delta del Llobregat, com ara la carxofa

VilaWeb
Redacció
13.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del punt de vista gastronòmic, el Prat de Llobregat és famós per dos aliments: el pollastre de pota blava i les carxofes. A més, com que tots dos productes es consumeixen a l’hivern, aquest cap de setmana la vila els dedica una fira. La Fira Avícola Raça Prat recull la tradició de la pagesia del delta del Llobregat i la transforma en un certamen centrat en els productes de la terra.

La Fira Avícola Raça Prat és un dels certàmens d’aviram més importants que es fan a Catalunya i també un dels més veterans: ja fa quaranta-un anys que es fa. Antigament era tradició anar-hi a comprar el pollastre que es menjaria a l’àpat de Nadal, però avui en dia la fira ha evolucionat i ofereix moltes altres coses relacionades amb el passat i el present pagès de la zona.

En el marc de la fira s’hi fa una exposició d’aus raça Prat, una mostra agrícola i ramadera de productes del delta del Llobregat, un mercat pagès i artesà i la Fira Tapa, on es poden tastar plats elaborats amb pollastre pota blava i carxofa del Prat. A més, molts restaurants de la població se sumen a la fira oferint menús especials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any