L’art i el reciclatge es troben a Barcelona

  • Cinquanta artistes s'apleguen al Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya

VilaWeb
Redacció
15.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Drap-Art, el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya, tornarà a Barcelona. Serà des d’aquest divendres fins al dia 4 de gener. Enguany presentarà una exposició de més de cent peces d’art reciclat signades per artistes: 25 triats per convocatòria pública i 24 de convidats.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) serà el nucli del reciclatge artístic de la ciutat durant dues setmanes. A més de l’exposició, el programa inclou documentaris, conferències, tallers, espectacles, performances i la tradicional fira d’art i disseny, del 2 al 4 de gener. Totes les activitats són gratuïtes.

Art i disseny amb obres més crítiques

Drap-Art 2014 cerca l’equilibri entre artistes nacionals i internacionals, novells i consagrats, per afavorir l’intercanvi entre països i generacions i conscienciar sobre la importància del reciclatge i el respecte al medi.

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Reciclatge, l’exposició compta amb un component crític més evident. Tanja Grass, presidenta del festival, ho explica: ‘La crisi i la indignació ciutadana a causa dels esdeveniments que vivim diàriament han marcat també les obres dels artistes de Drap-Art i el reciclatge creatiu denuncia aquesta situació.’

Obres com ‘Black Press’, del navarrès Fermín Díez; ‘Supervillano Vudú’, dels menorquins Lopez Sister’s; o ‘Equilibre precáire’ de l’artista franco-alemanya Nanouschka, cerquen d’una manera evident la denúncia social a través de l’art i l’estètica. Algunes altres peces parlen de la natura, la tecnologia o el disseny.

Drap-Art, el mercat

El Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya no és l’única activitat que organitza Drap-Art com a associació. El mercat Drap-Art és cada dissabte a la plaça Reial de Barcelona amb artesania i tallers de reciclatge creatiu per a tots els públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any