Alfonso Alonso, nou ministre de Sanitat espanyol

  • Substitueix Ana Mato, que va dimitir després d'haver estat assenyalada pel cas Gürtel

VilaWeb
ACN
02.12.2014 - 19:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PP al congrés espanyol, Alfonso Alonso, serà el nou ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Demà mateix se’n publicarà el nomenament. Alonso substitueix Ana Mato, que va dimitir perquè el jutge de l’Audiència espanyola Pablo Ruz l’assenyalà com una de les beneficiàries del lucre de la xarxa Gürtel. Alonso és un home pròxim a la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i al congrés espanyol s’ha encarregat de rebatre els arguments de l’oposició en matèria econòmica.

Alonso (Vitòria, 1967) és advocat i filòleg. Casat i amb quatre fills, va ser batlle de Vitòria entre el 1999 i el 2007, i el 2001 va arribar al congrés com a diputat per Àlaba. Durant l’última legislatura de Zapatero va ser portaveu adjunt del PP al congrés, i quan Rajoy guanyà les eleccions va passar a ser el portaveu titular.

En aquesta avinentesa, Rajoy no ha volgut situar un home amb perfil tècnic en el lloc del ministre sortint, cosa que sí que va fer quan va nomenar ministre de Justícia Rafael Catalá, que havia estat secretari d’estat de Planificació i Infraestructures de Foment.

Ara Rajoy haurà de nomenar un portaveu per a la recta final de la legislatura. Un dels objectius serà negociar amb el PSOE sobre les mesures contra la corrupció que va presentar personalment la setmana passada i que diu que vol impulsar amb consens.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any