L’Assemblea francesa valida el nou mapa reduït de tretze regions

  • El govern de François Hollande dóna el vist-i-plau al nou mapa territorial de França · Catalunya Nord hi queda encara més diluïda en una macroregió amb seu a Tolosa

VilaWeb
Redacció
25.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres passat, després de sis hores de debat, l’Assemblea francesa va aprovar de manera definitiva la reforma territorial de França impulsada pel president François Hollande, que preveu de reduir el nombre de regions metropolitanes de vint-i-dues a tretze el 2016. Avui es vota solemnement la reforma, per la qual Cataluya Nord queda dil·luïda en una macroregió sorgida de la fusió del Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, amb capital a Tolosa.

En la votació solemne d’avui a l’Assemblea, sense possibles sorpreses, es donarà el vist-i-plau definitiu al pla del president socialista François Hollande de reduir les vint-i-dues regions actuals a tretze. Ha estat molt criticat per les mateixes regions perquè consideren que no han estat consultades. El nou mapa, aprovat la setmana passada sense incorporar-hi cap de les seixanta esmenes presentades, s’aplicarà el 2016.

Alsàcia i la Bretanya són dues de les regions on més protestes hi ha hagut contra la reforma territorial. En el primer territori, amb capital a Estrasburg, la mobilització no ha impedit finalment que el govern socialista optés per fusionar-lo amb les regions de Xampanya-Ardenes i Lorena. L’executiu d’Hollande tampoc no ha escoltat les nombroses manifestacions que demanaven d’aprofitar la reforma per reintegrar el departament del Loira Atlàntic, ara a la regió del País del Loira, a la Bretanya històrica, de la qual la va separar el règim de Philippe Pétain.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any