L’Estat francès signa amb la regió 450 millions d’€ de prèstecs

  • Malgrat que sembla que els dies de la regió Llenguadoc-Rosselló estan comptats, l'estat francès ha signat el que sembla el seu darrer contracte Estat-Regió el qual implica la concessió de 450 milions d'€uros ...>>
    Ds. 22 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
22.11.2014 - 11:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest contracte del pla Estat-regió per al període 2015-2020F es va signar fa uns dies. L’estat atorga després d’unes aspres negociacions 450 milions d’€uros,  és a dir un 6%  més respecte al precedent contracte. Implica 6 assumptes prioritaris començant  pels transports. Una mica menys del terç d’aquests crèdits serà destinat a les carreteres i al rail, sobretot a la derivació Nimes- Montpeller. 193 milions seran utilitzats per a la transició energètica, en part per a la prevenció de les inundacions (70 milions) o la seguretat del proveïment de  l’aigua pel Roine a traves del projecte d’Aqua Domitia (75 milions).

El que no ha quedat clar és qui beneficiarà d’aquests crèdits, una vegada duta a terme la fusió entre les regions de Midi-Pyrénées  i Llenguadoc – Rosselló.  Normalment els diners seran rebuts projecte a projecte, normalment abans de la pròxima primavera 2015.

Segons el president  Damien Alary, successor de Christian Bourquin, ‘els crèdits es quedaran a Llenguadoc-Rosselló’. Cal recordar que, la fusió està prevista pel 2016.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any