Una festa per reivindicar el joc i el lleure en català

  • Plataforma per la Llengua subratlla que menys d'un 8% de les joguines incorporen el català

VilaWeb
Redacció
22.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Menys d’un 8% de les joguines incorporen el català i el 92% no tenen les informacions reglamentàries d’acord amb la normativa vigent pel que fa a l’ús del català en l’etiquetatge. Són dades que Plataforma per la Llengua subratlla amb motiu de l’11a Festa pel Joc i el Lleure en català que se celebra avui al matí a l’Arc de Triomf, Barcelona. L’entitat també demana que els nens puguin jugar en la seva llengua, pel que reclama a la indústria que faci joguines que tinguin el català: ninots que parlin català o jocs de taula en català.

La festa està pensada tant pels pares com pels infants. Hi ha previstes activitats des de les 10:00 fins les 14:00 i la celebració comptarà amb dos escenaris amb una programació constant. Hi actuaran els Diables i els Tabalers del Poble Sec, els Bastoners del Raval, la Colla de Diables de Mataró, conta-contes i Els Koloraines, que oferiran el concert de final de festa.

Una de les novetats d’enguany és el vídeo promocional de la festa, que ha comptat amb la participació de l’escriptor Màrius Serra, la il·lustradora Pilarín Bayés, el músic i productor musical Marc Parrot, l’actriu Txe Arana i el músic Cesk Freixas.


També s’han programat diversos tallers com el d’Scrabble, organitzat per la Federació Internacional Scrabble en català, i la tómbola, on hi haurà premi segur per a tots els que hi participin. A la festa hi participaran prop de cent voluntaris. A més de la festa, en el mateix espai s’hi podrà trobar la Fira del joc i el lleure en català, que aplegarà una vintena de botigues i empreses que distribueixen joguines en català.
 


Al web Jocs i joguines en català s’hi poden consultar les llistes de jocs, botigues i empreses que tenen i/o produeixen joguines en català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any