La fiscal en cap de Barcelona es nega a respondre en català als mitjans

  • 'En català, bon dia i bona tarda', ha dit Ana María Magaldi

VilaWeb
Redacció
20.11.2014 - 13:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, ha comparegut avui per dir que els fiscals catalans no s’havien rebel·lat pas contra el fiscal general de l’estat, Eduardo Torres-Dulce, i que ella no s’havia apartat de la posició de la Fiscalia Superior de Catalunya en relació amb el 9-N. Magaldi ha llegit un comunicat en què ha expressat el seu ‘malestar’ i ‘el de molts fiscals de Barcelona’ —ha dit— per les informacions periodístiques publicades que podien fer pensar en una ‘actitud insurreccional generalitzada’. En acabat, s’ha negat a respondre cap pregunta en català ‘per cortesia amb els mitjans espanyols’. I ho ha reblat així: ‘En català, bon dia i bona tarda.’

En les compareixences de càrrecs públics és habitual que, al final, es repeteixin les declaracions en català o en castellà si algun periodista ho demana.

Recuperar les denúncies arxivades

La Fiscalia Provincial de Barcelona pretén donar curs a totes les denúncies contra el procés participatiu del 9-N presentades en jutjats d’instrucció de la demarcació, que són una trentena. Totes les que s’havien arxivat les reobrirà el ministeri fiscal, encara que incloguin directors d’institut. En tots els casos es demanarà que s’elevin al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ja ha rebut algunes d’aquestes denúncies perquè inclouen aforats com ara el president de la Generalitat, Artur Mas, o consellers.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any