El govern català no farà cas del TC i no permetrà el ‘fracking’

  • El tribunal espanyol ha suspès la llei catalana que prohibeix la fracturació hidràulica

VilaWeb
ACN/Redacció
19.11.2014 - 21:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que el govern no permetria que el ‘fracking’ s’implantés a Catalunya. D’aquesta manera responia a l’admissió per part del Tribunal Constitucional espanyol del recurs del govern espanyol contra la llei catalana que regula la utilització de la fracturació hidràulica. ‘Esperarem que el TC prengui una decisió, però si no ens en sortim amb aquesta llei trobarem qualsevol altre instrument per a prohibir el “fracking” a Catalunya’, ha declarat Torres.

El tribunal espanyol ha admès avui el recurs del govern Rajoy contra la llei, de manera que la normativa ha quedat suspesa temporalment, per un termini màxim de cinc mesos. El consell de ministres espanyol va aprovar la presentació del recurs el 24 d’octubre, al·legant que aquesta regulació era competència de l’estat i que la normativa bàsica permetia la fractura hidràulica i garantia els valors ambientals.

La normativa catalana detalla que la fracturació hidràulica no és permesa ‘quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o sòcio-econòmiques de la zona’.

El ‘fracking’ també va ser prohibit a Cantàbria, Navarra i la Rioja. El govern espanyol també va recórrer contra aquestes lleis autonòmiques, però ara com ara el Tribunal Constitucional espanyol ja ha donat la raó a Cantàbria i la Rioja. Igual com a Catalunya, en el cas navarrès la llei ha estat suspesa temporalment pel TC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any