Les cinc preguntes que es fa l’ANC sobre les eleccions plebiscitàries

  • Estudia si ha de retocar el full de ruta, que estableix el suport a una llista unitària

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana ha començat un procés de consulta interna als seus socis per determinar quina posició ha de prendre en cas d’unes eleccions avançades amb caràcter plebiscitari. Des de fa uns quants dies les sectorials, territorials i assemblees a l’exterior de l’ANC disposen de cinc preguntes proposades pel secretariat per a debatre com s’hauria encarar el procés electoral. Les consideracions en surtin es traslladaran al secretariat, que exposarà la posició definitiva de l’ANC el dia 29. Farà quatre dies que el president de la Generalitat, Artur Mas, haurà exposat el seu full de ruta.

El secretariat de l’ANC pregunta si, amb vista a les plebiscitàries, l’opció de la llista unitària és l’única a tenir en compte. En el full de ruta (pdf) aprovat el mes d’abril en l’assembla general es diu: ‘El paper de l’ANC ha de ser el d’empènyer la constitució d’una candidatura unitària dels partits i forces socials que proposin la declaració d’independència com a primer acte del nou parlament i donar-hi tot el suport actiu. La candidatura ha de dur inequívocament en el seu programa que, en cas de majoria d’escons al parlament, proclamaran la independència.’

Segons l’ANC ara la situació política és diferent de la de l’abril, i convé revisar aquest objectiu de la candidatura unitària, no pas per renunciar-hi, sinó per decidir quina posició ha de prendre si no reeixís.

Les preguntes que es formulen són aquestes:

‘1. Què hem après de la campanya ‘Ara és l’hora’ i dels resultats del 9-N?

2. Cal que mantinguem la proposta de candidatura unitària, tal com indica el nostre full de ruta, com a única opció a la qual l’Assemblea pugui donar suport?
 
3. Si aquesta candidatura única no fos possible, hauria de donar suport l’ANC a aquelles candidatures que portin en el seu programa el compromís de declarar la independència, d’acord amb la proposta del Consell Assessor per a la Transició Nacional?

4. Quin grau d’implicació ha de tenir l’ANC en el procés electoral?
 
5. Quin ha de ser el treball prioritari de les nostres assemblees (territorials, sectorials i exteriors) a partir d’ara?’

Demà és l’últim dia perquè les territorials, sectorials i assemblees exteriors hi donin resposta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any