Condemnat a 300 euros l’aficionat de la Penya que va exhibir una estelada

  • El jutge condemna Àlex Molina per ofenses i desobediència a l'autoritat

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
18.11.2014 - 15:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 5 de Saragossa ha condemnat l’aficionat de la Penya detingut a Saragossa per haver exhhibit una estelada a una multa de tres-cents euros. En l’escrit de la sentència, al qual ha tingut accés VilaWeb, el jutge desestima els arguments d’extralimitació dels agents, que van tirar a terra Molina, el van emmanillar i li van fer passar una nit al calabós. A més, ha decidit d’obrir diligències contra els cinc testimonis de la defensa perquè considera que van donar fals testimoni.

Els fets van passar diumenge 5 d’octubre, quan Molina assistia al partit entre el CAI Saragossa i el Joventut de Badalona, acompanyat d’un grup de cent-cinquanta aficionats més de la Penya. Animaven l’equip amb una estelada i amb crits d’independència, i això va fer que s’hi atansés un grup d’agents de la policia espanyola, que els van cridar l’atenció. Finalment van fer identificar Molina, a qui van reduïr, van agredir i es van endur a la comissaria. Els aficionats de la Penya que l’acompanyaven expliquen que els agents de la policia espanyola van detenir Àlex Molina sense cap més motiu que el de mostrar l’estelada i que van ser els agents els que van agredir-lo. I van enregistrar aquest vídeo:

El jutge, en canvi, considera provat aquest altre relat dels fets: ‘Duia una bandera catalana de considerables dimensions, provocant una reacció adversa d’una part de l’afecció de l’equip local, la qual cosa va fer que el sotsinspector s’hi adrecés i li requerís que no tornés a exhibir la bandera, perquè així s’evitarien confrontacions amb la resta de l’afecció. Un cop va tornar a la graderia i fent cas omís del requeriment, l’acusat va tornar a exhibir la bandera i alhora proferia crits de ‘puta Espanya, independència’, encarant-se amb el públic i creant una gran cridòria.’

Després diu que el coordinador del CAI Saragossa ‘es va fer la identificació, alhora que se l’informava que se’l sancionaria d’acord amb la llei de l’esport , quan va començar a insultar i a moure els braços violentament contra dos agents, per la qual cosa va haver de ser reduït i emmanillat’.

I acaba dient que l’argument de la defensa, dient que els agents es van extralimitar, és demagògic.

Petició de sanció de 4.000 euros

D’una altra banda, la subdelegació del govern espanyol a Saragossa ha demanat que Molina sigui multat amb 4.000 euros i se li prohibeixi d’entrar durant un anys en recintes esportius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any