Torres-Dulce obre la porta a no presentar cap querella pel 9-N

  • El fiscal general de l'estat recorda que el cas ja és als jutjats

VilaWeb
ACN
14.11.2014 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal general de l’estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce, ha insinuat que la fiscalia pot no arribar a presentar cap querella pel procés participatiu del 9-N. Torres-Dulce ha recordat que el cas ja és als jutjats des d’abans de diumenge passat, perquè Societat Civil Catalana va presentar una denúncia al jutjat de guàrdia de Barcelona. ‘No és necessari que el ministeri fiscal porti el cas als tribunals, ja hi és, fins i tot des d’abans del 9-N’, ha dit en unes declaracions fetes a Burgos.

‘Hem de dictaminar si hem d’interposar una querella i entenem que és procedent, ho farem quan estimem que disposem de tots els elements per plantejar-la’, ha argumentat. ‘Si no fos així, ja es veuria en un altre moment’, ha afegit.

De fet, la fiscalia ja es va pronunciar sobre les denúncies presentades el cap de setmana i que estan en mans dels jutjats de diverses localitats. Ara probablement aquests jutjats remetran la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), perquè afecta a polítics aforats. La fiscalia podria optar per no presentar una querella pròpia i simplement seguir els tràmits judicials ja oberts acusant a qui consideri oportú i pels delictes que cregui convenients.

D’altra banda, ha assegurat que personalment no ha rebut cap pressió del govern espanyol, i ‘imagina’ que els seus col·legues catalans tampoc s’han vist pressionats per la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any