Concentració a Palma ‘perquè Catalunya no afluixi’

  • Entitats de les Illes donen avui suport a la votació del 9 de novembre

VilaWeb
Redacció
02.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear, l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i el Grup Blanquerna organitzen una concentració avui a les set d’horabaixa a la Plaça de Cort de Palma en suport a la votació del 9 de novembre al Principat. Aquestes entitats troben important donar suport explícit al moviment ciutadà que es viu a Catalunya. ‘Convé que siguem molts, volem que vingui tothom’, diuen aquestes entitats, perquè creuen que, el fet que un dels territoris dels Països Catalans pugui gaudir, ‘d’una manera immediata o pròxima, d’un grau d’estat suficient, pot resultar beneficiós per a tots’. El president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, veu el procés català com un revulsiu per als Països Catalans perquè ‘s’espavilin, ‘perquè la llengua i la cultura són en perill’. Els organitzadors pensen que seria bo que ‘l’esforç que es fa des del Principat tingués una rèplica a la resta de Països Catalans’.

Per una banda, doncs, l’acte és en solidaritat amb el Principat però també és una reivindicació democràtica. Segons Jaume Mateu ‘tots els pobles d’Espanya, amb drets i deures, s’haurien de sumar al procés, si és que viuen en democràcia’.

A més, des de l’Obra Cultural Balear, es demana, també a Catalunya que no afluixi, ‘que demani el màxim to, com a poble madur, democràtic i civilitzat, per exigir poder decidir el seu futur com a país.’

Les entitats convocants presenten l’acte d’avui com una concentració ‘senzilla, alegre i combativa’, que crida al màxim nombre de participants possible i que comptarà amb actuacions musicals i la lectura d’un manifest.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any