El darrer disc dels Lluïsos de Taradell, ‘La cobla sense embuts’, al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2027 del programa també parla del Calendari dels Pagesos, que ja fa cent quaranta anys que s’edita

VilaWeb
Redacció
01.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La cobla sense embuts’ és un recull de sardanes i obres de Xevi Capdevila que ha editat l’Ajuntament de Taradell i Solfa Recordings. El disc és una extensa mostra de la producció dels darrers vint anys d’aquest original i atrevit torellonenc que no para de sorprendre al sardanisme i al món artístic català amb les seves composicions. Un acurat llibret escrit pel seu amic, l’escriptor Jordi Lara, ens conduirà per un món d’imaginació i creativitat molt interessant. Al programa n’escoltarem dues mostres: la sardana ‘El pregó’, una de les darreres escrita l’any passat, i ‘El vals dels consogres’, el tercer temps del concert ‘Casament a pagès’ que va escriure expressament per a les seves noces l’any 2004.

També us parlem del Calendari dels pagesos i del Calendario de l’ermitaño de los Pirineos, dues publicacions amb 140 i 157 anys de vida, respectivament. I ho fem amb Norbert Tomàs, editor i redactor d’aquestes dues històriques referències editorials catalanes. Tindrem també l’habitual columna, que aquesta setmana porta per títol ‘Ipomoea batatas’, un nom estrany que no és altra que el nom científic del moniato. Així doncs, el nostre director Jesús Ventura ens parla de moniatos, dels de menjar i dels altres, i també d’algunes expressions en què s’utilitza el nom d’aquest tubercle.

A les seccions hi ha la crònica castellera d’en Carles Esteve, que ens explica  dues trobades realment importants: ‘3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons a Girona i més gamma extra a Valls’, fent referència a les grans actuacions de Sant Narcís i Santa Úrsula del cap de setmana passat. I a les dites i refranys, en Víctor Pàmies ens parlarà d’una gran obvietat però sempre des del seu particular punt de vista: ‘D’on no n’hi ha, no en raja’.

A més torna ‘El pessebre és un món’, la secció que ens escriuen cada any per aquestes dates els membres del col·lectiu El bou i la mula i que tindrem present al programa fins als voltants de Nadal. Aquesta setmana, en Jordi Montlló ens parla de ‘La Biennal de Santons d’Aubagne’. I acabarem el programa amb els minuts de l’Aguilà on ens explica una conte del Rector de Vallfogona, ‘Lo Txixopapalarata’. I com colofó, un altre conte: la sardana del mestre Joaquim Serra ‘Conte d’infants’, amb la Cobla de Cambra de Catalunya.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any