Camats aposta per ‘blindar’ el 9-N com una jornada de mobilització

  • ICV valora encara quina serà la seva 'participació definitiva' el dia de la votació

VilaWeb
ACN
25.10.2014 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, ha explicat que el seu partit valora ‘quina ha de ser la participació definitiva en un nou escenari de noves mobilitzacions, de consens i d’unitat refeta’ de cara al 9-N. Així ha valorat la reunió d’ahir del Pacte Nacional pel Dret de Decidir la dirigent ecosocialista en una entrevista a Catalunya Informació, on ha evitat de dir què farà ella el 9-N.

Camats creu que la reunió d’ahir ha refet ‘les esquerdes’ dels darrers dies i ha dibuixat un nou escenari de mobilització ‘plural’ malgrat la nova ‘amenaça esperada i indigne’ del govern espanyol. ‘El problema és que el 9-N ens varia cada dia’, ha dit. Camats defensa que ha de servir per mobilitzar la recollida de signatures que volia el seu partit i per denunciar l’actitud del govern espanyol, i fins i tot ‘noves possibilitats’ en funció del que passi els propers dies. Siguin quins siguin els propers fets, aposta per ‘blindar’ el 9-N com a jornada de mobilització i és en aquest marc que els ecosocialistes valoren quina serà la seva ‘participació definitiva’ al 9-N.

Ja tenen clar i segur que faran una campanya de mobilització al carrer, que Camats ha insinuat que podria començar aquest dilluns. Ha desitjat que el 9-N ‘tot vagi el millor possible’ i sigui una jornada ‘cívica i ciutadana’, i ha considerat que l’endemà s’haurà de treballar per recollir el mandat democràtic que no garanteix aquesta consulta en unes eleccions avançades.

Camats coincideix amb el president de la Generalitat, Artur Mas, en qüestionar com podrà el govern espanyol impugnar el procés participatiu. ‘Sense ordre directes de l’administració no és tan senzill trobar què impugnar, hi ha una dificultat jurídica per saber quin fet impugnarà més enllà de la voluntat de la gent’ davant del TC, ha explicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any