El Banksy ucraïnès dibuixa el seu segrest i les tortures rebudes a Donetsk

  • La revista Foreign Policy publica alguns esbossos de Sergei Zakharov, retingut il·legalment per les milícies pro russes a l'agost

VilaWeb
Redacció
26.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’agost passat, el grafiter ucraïnès Sergei Zakharov fou segrestat per les milícies pro russes de Donetsk, al sud-est del país. El seu crim: haver pintat grafits a l’estil Banksy per la ciutat satiritzant la república autoproclamada i els seus dirigents militars. Els dibuixos havien circulat profusament per les xarxes socials i van generar indignació entre les milícies, que el van segrestar quatre setmanes. Des de Kíev, ara Zakharov prepara un llibre il·lustrat on explica les tortures a què el van sotmetre durant el captiveri.

La revista Foreign Policy ha tingut accés a alguns d’aquests dibuixos, on es detallen des dels primers interrogatoris a l’edifici dels antics serveis secrets ucraïnesos a Donetsk fins els deu dies seguits de cops, passant per la reclusió en una diminuta cel·la amb dos detinguts més.

Al final del mes d’agost, Zakharov va poder sortir de l’edifici i anar a l’hospital, on li van trobar deu costelles trencades. Posteriorment se’n va anar de la ciutat cap a la capital ucraïnesa, Kíev.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any