Quines seran les funcions dels voluntaris per al 9-N?

  • Ja hi ha més de 30.000 inscrits · El formulari continuarà obert fins dilluns al migdia

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.10.2014 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nombre d’inscrits com a voluntaris per al procés participatiu del 9 de novembre ha superat avui els 30.000. Concretament, s’hi han inscrit 30.231 persones, deu mil més de la xifra que el govern calculava que calia. El formulari d’inscripció continuarà obert fins dilluns vinent, 27 d’octubre, a les 12.00. El govern ha detallat avui quines tipologies de voluntaris seran necessaris per al 9 de novembre. Us les detallem tot seguit: 

1. Membres dels punts de participació. Un president i dos vocals, assignats a cada punt de votació. Les seves funcions seran, entre més: obrir la mesa, identificar cadascuna de les persones que s’apropen a participar, registrar-les, comptabilitzar les paperetes i preparar la documentació de tota la jornada. 

2. Gestors dels punts de participació. Les seves funcions seran: assistir el president i els vocals en totes les funcions. Donar-los suport, assessorar-los, informar puntualment de les dades de participació, custodiar el full de transmissió en cas que no hi hagi coordinador de participació, regular les cues d’accés i facilitar la participació i les tasques dels membres, de president i vocals. 

3. Coordinadors del procés de participació. És una figura pensada per als locals de participació amb un nombre important de punts i on calgui una coordinació de tots els gestors. Les seves funcions seran, entre més: comprovar que tots els gestors són al local, coordinar l’organització de cues, recollir la documentació del procés de participació de la jornada. 

4. Voluntaris suplents. En seran les persones disposades a donar cobertura a qualsevol possible absència o incidència, tant al començament com en el decurs de la jornada. Són a disposició dels gestors i coordinadors, que els avisaran per cobrir suplències o qualsevol necessitat que aparegui durant jornada. 

5. Coordinadors del local de participació. És una figura apartada del procés purament. Són els màxims responsables dels locals el 9-N. Obriran i tancaran els locals, definiran els circuits i els accessos d’entrada i sortida de edifici. Donaran les indicacions pertinents dels espais i coordinaran la seguretat en els edificis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any