David Fernández (CUP) presidirà la comissió d’investigació del frau i el cas Pujol

  • Santi Rodríguez (PP) veu incompatible donar suport al govern i encapçalar una comissió 'd'aquestes característiques'

VilaWeb
ACN
21.10.2014 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mesa i la junta de portaveus han debatut i aprovat que el diputat de la CUP David Fernández presideixi la comissió d’investigació del frau fiscal i el cas Pujol, malgrat el rebuig de PP i C’s. Segons la regla no escrita d’alternar presidències de comissions entre els diferents grups, ara li tocava a la CUP. Els populars, però, han recordat que ‘enlloc’ del reglament no queda fixat com a tal. Sense amagar la ‘desconfiança manifesta i absoluta’ del seu grup cap a la CUP, el portaveu del PP, Santi Rodríguez, ha assegurat que una comissió ‘d’aquestes característiques no pot ser presidida per un grup que dóna suport al govern’.

La presidència de la comissió d’investigació del frau i el cas Pujol a mans del portaveu de la CUP, David Fernández, no es farà efectiva fins que no quedi constituïda formalment la comissió, una tasca que pertoca a la presidenta del parlament, Núria de Gispert.

El PP ha demanat a la mesa del parlament que la CUP no presideixi la comissió d’investigació de frau fiscal i del cas Pujol. El portaveu parlamentari ha manifestat amb ironia que la presidència de la comissió obligaria la CUP a destinar-hi tots els seus efectius i això ‘els impediria de dur a terme escarnis als altres grups parlamentaris’. De la seva banda, C’s, que va proposar-se per presidir la comissió, també s’ha oposat a la candidatura de la CUP. Considera que només el seu partit podia tirar endavant la comissió davant l’immobilisme de la resta de forces parlamentàries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any