Jornada de suport als encausats pel pla Caufec

  • Nou veïns d'Esplugues aniran a judici a final de mes pels incidents de fa set anys durant les protestes contra el projecte urbanístic

VilaWeb
Redacció
18.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nou veïns d’Esplugues de Llobregat seran jutjats a final de mes pels incidents que hi va haver l’any 2007 durant una manifestació contra el pla Caufec. Acusats de desordres públics, atemptat a l’autoritat i desobediència, sis d’aquests nou veïns s’enfronten fins i tot a penes de presó. És per això que el col·lectiu ‘Ni muts ni a la gàbia‘ ha intensificat darrerament les seves accions per donar a conèixer el cas i estendre el suport als encausats. En aquest sentit, avui hi ha convocada una jornada d’activitats i una manifestació a Esplugues. 

El col·lectiu recorda que l’any 1991 l’Ajuntament d’Esplugues va aprovar un projecte urbanístic amb l’objectiu de soterrar les línies elèctriques d’alta tensió al peu de la muntanya de Sant Pere Màrtir. Preveia la urbanització de 40 hectàrees de terreny al peu de Collserola. Després es va reformular el projecte, i la nova versió preveu, entre més, 600 habitatges d’alt standing i de luxe. El projecte, denuncia ‘Ni muts ni a la gàbia’, ‘es vol menjar la falda de Collserola, omplint quaranta hectàrees de ciment’, denuncien. 

Els nou veïns detinguts durant les protestes de fa set anys aniran a judici els dies 27, 28 i 29 d’octubre, i la majoria d’ells podrien acabar entrant a presó. 

La jornada en suport als veïns encausats comença aquest matí amb activitats al parc Pou d’en Fèlix. Hi haurà espectacles de circ, un concert vermut i una paella popular. I a les cinc de la tarda hi ha convocada la manfiestació davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat. Al vespre hi haurà un sopar i un concert amb Sílvia Tomàs, Marcel Casellas, Calet Trio, The Rigodonians. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any