ICV proposa a PSC, ERC i CUP preparar un ‘pressupost alternatiu’

  • Camats creu que si Mas 'no és capaç' d'aprovar els comptes per a l'any vinent 'hauria de convocar ja les eleccions anticipades'

VilaWeb
ACN
17.10.2014 - 14:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coordinadora nacional d’ICV i portaveu del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha plantejat la possibilitat de fer amb PSC, ERC i CUP uns ‘pressupostos alternatius’ als que fins ara ha plantejat el govern de CiU que presideix Artur Mas. ‘Explorem la possibilitat que existeixin uns pressupostos alternatius i emplaçar a ERC, PSC i la CUP a treballar per uns pressupostos alternatius a les retallades del president Mas que explorin la via d’una fiscalitat més justa i diferent de la que fins ara han presentat els pressupostos de la Generalitat’, ha dit Camats, replicant així les declaracions a Catalunya Ràdio del president d’ERC, Oriol Junqueras, poc disposat a votar el pressupost del govern.

Per Camats, ‘hi ha marge a Catalunya per a què hi hagin uns pressupostos alternatius’ i en aquest sentit ha recordat que la seva formació ha fet propostes de fiscalitat i despesa alternatives els darrers anys als pressupostos de CiU. ‘Sabem que el marge de la Generalitat és estret però aquest marge hi és i volem explorar amb ERC, CUP i PSC si és possible’, ha afegit la coordinadora nacional ecosocialista, que creu que ‘si això no és possible la única sortida són eleccions anticipades però no es la clau que planteja Mas’.

‘El que necessita Catalunya no són plebiscitàries sinó unes eleccions per poder resoldre tots els problemes que es plantegen a Catalunya i per decidir també com netegem de corrupció les institucions del país i com canviem la política econòmica’, ha comentat Camats.

És per això que Camats ha descartat la presència d’ICV en una llista unitària encapçalada per Artur Mas ‘o pel conseller Boi Ruiz, que s’està carregant la sanitat de Catalunya, Felip Puig o el mateix Duran i Lleida’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any