El Fòrum Gastronòmic desembarca a Barcelona

  • Aquesta primera edició a la Fira de Barcelona (Gran Via) es farà del 20 al 23 d'octubre

VilaWeb
VilaWeb
M.S.
18.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Fòrum Gastronòmic és el primer congrés de gastronomia amb fira que es va crear el 1999 a Vic, a partir del saber fer del gastrònom Pep Palau i de Jaume von Arend, directors de l’esdeveniment. El 2007 es va trasllar de Vic a Girona. És un esdeveniment que es fa cada dos anys i és el primer que va obrir el congrés al públic final. El 2008 el Fòrum Gastronòmic també es va iniciar a Sant Jaume de Galícia. Coincidint amb els quinze anys del naixement, el Fòrum Gastronòmic arribar per primera vegada a Barcelona. Es farà a Fira de Barcelona (Gran Via) de dilluns a dijous i hi participaran noms com Carme Ruscalleda, Joan Roca, Carles Gaig, Paco Pérez, Jordi Roca… i fins a una vuitantena.

La llista és extensa: Carme Ruscalleda (Sant Pau), Joan i Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Jordi Cruz (Àbac), Ángel León (Aponiente), Eneko Atxa (Azurmendi),  Paco Pérez (Miramar), Nandu Jubany (Can Jubany), els germans Sergio i Javier Torres (Dos Cielos), Dani Garcia (Dani Garcia Restaurante Dani García), Artur Martínez (Capritx), Víctor Quintillà (Lluerna), Rafa Peña (Gresca),  Carles Gaig (Gaig), Ly Leap (Indochine), Jordi Vilà (Alkimia), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Albert Ventura (Coure), Carlo Cracco (Carlo Cracco Ristorante) , Sacha Hormaechea (Sacha), Diego López (La Molinera), Javier Olleros (Culler de Pau) o Iván Domínguez (Alborada), entre més.

En aquesta primera edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona, Mèxic en serà el territori culinari convidat. I dos Fòrums marcaran també els tallers i demostracions: el Fòrum Vi i el Fòrum Dolç. Dins del Fòrum Vi destaquen la sessió amb tast de vins naturals de Joan València (Cuvée 2000) i la dels elaboradors del Priora: Juan Muñoz, René Barbier, Sara Pérez i Álvaro Palacios. Des dels seus inicis, el món de la cuina dolça ha tingut un especial protagonisme als Fòrum i a Barcelona no serà cap excepció. Coorganitzat amb PãstryRevolution (Montagud Editores), al Fòrum Dolç hi participaran el Colectivo 21 Brix, Josep Maria Rodríguez (La pastisseria), Fernando Sáenz (Heladería Della Sera), Rafa Delgado (Chocovic),  Josep M. Ribé (Callebaut), Alejandra Rivas (Rocambolesc), Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Ramon Morató (Chocolate Academy),  David Gil (Tickets) i Jordi Saavedra (41º Experience), José Ramon Castillo (Que Bo!), Miquel Guarro (Cacao Barry), Enric Rosich, (Macarons), Jordi Butrón, (Espai Sucre) i Jordi Bordas.

Se celebrarà la quarta edició del premi Cuiner de l’Any que pretén reconèixer la labor de cuiners que representen la nova cuina catalana i que destaquen per la utilització de productes de proximitat, el respecte a la terra i la relació amb el productor. Els cinc candidats que opten al guardó són: Jordi Guillem (Lo Mam), Albert Ortiz (Axol), Anna Maria Tengo (Can Major), Guillem Oliva (Monvinic) i Miquel Aldana (Tres Macarrons). A través de votació popular en sortirà el guanyador que es donarà a conèixer el dilluns 20 d’octubre en una sessió a l’Auditori del Fòrum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any