Més de 350 escriptors a favor de la consulta i a favor de la independència

  • Albert Sánchez-Piñol, Maria de la Pau Janer, Isabel-Clara Simó, Jaume Cabré o Quim Monzó, entre els qui subscriuen el text

VilaWeb
Redacció
16.10.2014 - 18:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 350 escriptors catalans han presentat aquest dijous a la Biblioteca de Catalunya un manifest favorable a la consulta i a la independència. Sota el títol ‘Direm Sí a la consulta, direm Sí a la independència’, argumenten que ‘la majoria dels ciutadans de Catalunya estan a favor que hi hagi una consulta per decidir el futur del país’ i es mostren convençuts que ‘amb un Estat propi tindrem l’oportunitat de fer-ho molt millor’. Entre els signants hi ha noms com Albert Sánchez-Piñol, Patrícia Gabancho, Maria de la Pau Janer, Isabel-Clara Simó, Jaume Cabré, Quim Monzó, Perejaume, Àlex Susanna o Vicenç Villatoro.

Després d’explicitar que les seves preferències polítiques i les seves opinions sobre el país són ‘del tot personals’, afegeixen que ‘ara és una d’aquestes ocasions’ en què els sembla que ‘val la pena’ fer saber què pensen.

Creuen que la majoria dels ciutadans de Catalunya ‘estan a favor’ de la consulta ‘per decidir el futur del país’ i subratllen que ells mateixos són ‘part d’aquesta majoria’. També recorden que l’acord polític que ha fet possible la convocatòria d’una consulta per al proper 9 de novembre ‘és molt ampli’ i que ‘la tossuderia dels que la volen impedir és molt pesada’.

D’aquí que considerin que ‘pot ser útil’ que ‘més i més persones fem crides per reforçar aquesta cita a les urnes’. Per això comparteixen la ‘ferma convicció’ que la consulta és ‘la millor solució’. I reblen: ‘Volem que es voti el 9 de novembre’.

A més afegeixen que donen suport ‘al vot afirmatiu, a favor de la independència’. Es mostren ‘convençuts’, en aquest sentit, que amb un Estat propi hi haurà l’oportunitat ‘de fer-ho molt millor’.

Finalment indiquen que volen viure ‘fora del bucle avorrit de l’autonomia resignada i ploramiques’. I acaben: ‘Serem més feliços tots plegats si escrivim com ens plagui la pàgina en blanc que tenim dret a encetar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any