La policia protegeix un grup de nazis que demanaven d’assassinar Mas

  • [VÍDEO] Els ultres ensenyen banderes nazis i criden consignes a favor de Hitler a València · A Barcelona un grupuscle de nazis agredeix una concentració amb la passivitat dels mossos

VilaWeb
Redacció
10.10.2014 - 01:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La desfilada de la senyera que es fa a València cada 9 d’octubre al matí va ser ahir, com passa sovint, sabotada per grupuscles d’extrema dreta que insultaren i amenaçaren alguns participants. Enguany un grup important de nazis uniformats, amb esvàstiques ben visibles, es van col·locar en un punt del recorregut a la plaça de l’Ajuntament i van cridar visques a Hitler amb total impunitat.

De fet, com es veu en el vídeo, la policia els va envoltar sense fer-hi res. I encara els va protegir quan alguns dels participants en el recorregut els increpaven. Això fou sobretot al pas dels militants i simpatitzants de Compromís. L’eurodiputat Jordi Sebastià ja va anunciar que portaria aquesta qüestió al Parlament Europeu.

Entre els concentrats fins i tot n’hi havia un de vestit amb uniforme militar alemany de la Segona Guerra Mundial, que portava una gran banderola amb l’esvàstica i que s’ha situat molt a prop del president Fabra i de la batllessa Barberà. Ni l’un ni l’altra no van fer ni el mínim senyal demanant que aquella banderola fos retirada.

En aquest vídeo de la Intersindical Valenciana es veu aquest comportament i es pot observar que quan cridaren ‘Artur Mas, cámara de gas’ la policia es limità a vigilar si cap membre de la comitiva, des de la qual se’ls recriminaven els crits, s’hi acostava amb intenció d’agredir-los. En cap moment la policia no féu res per impedir els crits ni la presència d’esvàstiques.

Per una altra banda també ahir a Barcelona un grupet de vint nazis va agredir una concentració al Palau de Justícia, amb la passivitat dels mossos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any