Condemants a 900 euros de multa els dos joves acusats d’haver cremat una foto de Juan Carlos

VilaWeb
ACN
02.10.2014 - 14:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola Manuel Vázquez Honrubia ha condemnat a una multa de 900 euros a Guifré Peguera i Jordi Nogué, els dos estudiants encausats per la crema de la foto de Joan Carlos durant la Diada del 2013 a Mataró. El jutge, que ha avançat la sentència després del judici, ha dit que van cometre una acció ‘injuriosa’ de manera ‘premeditada’ per ‘desprestigiar la corona’, precisament perquè aquesta és ‘símbol de la unitat d’Espanya i de la permanència de l’estat’. Vázquez Honrubia ha dit que es tracta d’un delicte ‘contra la Corona i la Constitució’ que no es pot emparar en els drets fonamentals.

Durant el judici els dos estudiants han admès haver participat en l’acció però han negat haver estat ells qui van calar foc a la foto de l’aleshores rei espanyol. La fiscalia demanava que se’ls condemnés a una multa de 10.800 euros per injúries a la Corona.

Els dos joves han arribat al tribunal acompanyats d’una trentena de joves que portaven estelades i samarretes amb el lema ‘Jo també cremo la foto del rei’. Un ampli dispositiu de la policia espanyola els ha impedit de protestar davant l’Audiència i els ha fet desplaçar fins a la Castellana, on han estat identificats i multats amb 300 euros per reunió no autoritzada. També hi han estat presents els diputats Joan Tardà (ERC) i Jon Iñarritu (Amaiur), que han assistit al judici com a públic. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any