Qui seran els membres de la comissió de control del 9-N?

  • CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP registren una proposta conjunta perquè els voti el parlament

VilaWeb
Redacció
29.09.2014 - 15:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP han registrat ja una proposta conjunta dels set membres que volen que conformin la Comissió de les Consultes Populars no Referendàries, que es votarà en el ple del Parlament d’aquesta setmana. Els noms que han proposat són els de Mercè Barceló i Serramalera, Joaquim Brugué Torruella, Alfons González Bondia, Miquel Martin Casals, Marc Marsal Ferret, Jordi Matas Dalmases i Benet Salellas Vilar.

El PSC no proposarà cap membre de la comissió

El PSC renuncia a presentar cap proposta ni nom per ser inclòs entre els membres de la Comissió de Control de les consultes que, en principi, es votarà en el ple del Parlament d’aquesta setmana i que hauria d’arbitrar el 9-N. La portaveu socialista, Esther Niubó, ha explicat que, tot i que al PSC li pertocaria proposar un dels membres, han decidit no fer-ho després que cap dels juristes ‘de prestigi’ amb els que havien contactat hagi acceptat la seva oferta.

Segons la portaveu socialista, els professionals als que han fet l’oferta han dit que no ‘per falta de seriositat’ i per no voler ‘pertànyer a una comissió que quedarà suspesa amb caràcter imminent’. Tot i fer aquest anunci, Niubó no ha volgut detallar a quins juristes s’havia contactat o quin perfil tenia pensat el PSC per ocupar el lloc que li pertocava proposar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any