Dagoll Dagom reestrena per tercera vegada ‘Mar i Cel’

  • El cèlebre muntatge torna al teatre Victòria amb nous actors i projeccions audiovisuals

VilaWeb
Redacció
26.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El musical ‘Mar i Cel‘ va ser un gran èxit de Dagoll Dagom de finals dels 80 i de mitjans dels 2000. La companyia, que celebra el quarantè aniversari aquest any, el va reestrenar ahir al teatre Victòria de Barcelona sota la direcció de Joan Lluís Bozzo. Com a novetats té un nou repartiment encapçalat per Roger Berruezo i Ana San Martín i les projeccions audiovisuals que acompanyen les escenes.

Mar i Cel‘ és un musical inspirat en l’obra homònima d’Àngel Guimerà que relata l’amor entre Blanca, una noia cristiana i Saïd, un corsari morisc. La intolerància de les dues comunitats farà que aquest amor sigui impossible i forçarà la tràgica mort dels dos protagonistes, que esdevenen un símbol de les víctimes del xoc de cultures. La trama se situa en un vaixell perdut enmig de la Mediterrània, un element constant en l’escenografia de l’obra.

Joan Rodón i Emilio Valenzuela són els encarregats la vessant audiovisual de l’espectacle, que contribueix a donar-li un caràcter més èpic. La música original de l’obra va ser composta per Albert Guinovart i l’adaptació teatral de l’obra de Guimerà va anar a càrrec de Xavier Bru de Sala. Dos actors, Pep Cruz i Xavi Fernández, repeteixen paper respecte al repartiment inicial de 1988.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any