Fernández Díaz critica Nous Catalans: ‘Prometen el paradís als musulmans si donen suport a l’independentisme’

  • El ministre espanyol destaca que el govern espanyol 'va haver d'expulsar' un dels seus membres per 'activitats contràries a la seguretat interior d'Espanya'

VilaWeb
ACN
23.09.2014 - 12:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha criticat la Fundació Nous Catalans, dirigida per Àngel Colom, que de manera ‘pública i notòria’ busca el suport dels musulmans residents a Catalunya a l’independentisme. Segons el ministre, la Fundació ‘té com a missió prometre’ls el paradís a la terra si donen suport a la independència de Catalunya en aquests moments’. No ha volgut confirmar l’existència d’un informe que, segons la Cadena Ser, ha elaborat la Policia sobre aquests moviments, però sí que ha apuntat que Interior té coneixement ‘les seves activitats’ perquè ‘aquest mig milió de musulmans’ que viuen a Catalunya ‘s’integrin a l’independentisme’.

Díaz ha recordat que el govern espanyol ja va expulsar un dels membres de Nous Catalans al 2013, Noureddine Ziani, per ‘activitats contràries a la seguretat interior d’Espanya’. En aquest sentit, ha recordat que més de 250.000 marroquins i 80.000 paquistanesos viuen a Catalunya.

Díaz ha insistit que la consulta no es pot celebrar i ha demanat als catalans que ‘reflexionin’ perquè ‘contraposar les lleis a l’exercici de la democràcia és ‘un joc’ que comporta conseqüències.

Segons el ministre, més que contrapartides, als catalans se’ls ha de llançar el missatge que Catalunya ‘és sòcia cofundadora d’Espanya’ i la seva capacitat de creació de riquesa ‘està fora de tota discussió’.

‘No s’entén Catalunya sense Espanya ni Espanya sense Catalunya’ i ara cal ‘dir als catalans que per descomptat els volem’ i que junts ‘som més forts’ i estem ‘en millor condicions per afrontar els reptes’.

En aquest marc ha insistit que ‘ni ell ni el president’ estan en contra de la reforma constitucional’ però, si es fa, primer cal actuar ‘sabent què és el que cal reformar’.

En tot cas ha advertit que els independentistes ‘no volen una reforma de la constitució’ sinó el ‘reconeixement del dret d’autodeterminació’.

‘Hi ha hagut errors i deslleialtats’

Pel que fa a les causes de l’independentisme, Fernández Díaz ha afirmat que hi ha ‘causes remotes’. ‘Hi ha hagut errors, sense dubte, i també deslleialtats’, ha afirmat. En tot cas ha afirmat que un dels ‘errors’ va ser ‘fer un Estatut marginat el PP’.

Per contra, ha assegurat que la recollida de signatures per part del PP contra l’Estatut català no va tenir ‘cap incidència en absolut’ en la situació actual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any