Els municipis es mobilitzen per fer possible el 9-N

  • Mig miler d'ajuntaments del Principat aprovaran a partir d'avui mocions de suport a la consulta

VilaWeb
ACN
22.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de cinc-cents municipis catalans tenen previst d’aprovar avui i aquests dies vinents la moció en suport de la llei de consultes i del referèndum del 9-N. El text, acordat i amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), es portarà als plenaris quan el president de la Generalitat signi el decret per a convocar la consulta oficialment. L’AMI calcula que la moció s’aprovarà a més de 800 municipis dels 947 que hi ha a Catalunya. ‘Que el món municipal es posi d’acord d’aquesta manera és un missatge claríssim al món’, va assenyalar ahir Carles Puigdemont, membre de l’AMI i batlle de Girona.

Puigdemont va dir que divendres havia estat un dia històric, per l’aprovació de la llei de consultes al Parlament de Catalunya: ‘És un procés que ve de lluny i arrenca amb un compromís electoral. El parlament va complir el contracte amb els ciutadans.’ Així mateix, va subratllar el suport que havia rebut la llei, amb la majoria dels vots de les formacions polítiques: ‘És una llei plenament constitucional, tal com ho va assegurar el Consell de Garanties Estatutàries, i compta amb l’aval de la ciutadania i del parlament.’

D’una altra banda, es va congratular pel gran suport que hi ha entre el món municipal amb vista a la consulta del 9-N: ‘Els ajuntaments de Catalunya, de manera majoritària, ens hem posat d’acord i serem immensa majoria, gairebé unanimitat’, va assegurar.
La moció també arribarà als consells comarcals i als plens de les diputacions.

De moment, ja s’han convocat plens extraordinaris avui a municipis com ara Girona, Manresa, Palamós i Hostalric. El municipi de l’Aldea, al Baix Ebre, va ser el primer d’aprovar-ho.

Quan tots els pobles hagin aprovat la moció, les xifres totals i els documents de suport es portaran al Parlament de Catalunya i també seran lliurats al president de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any