Escòcia encara la setmana del seu futur

  • Grans mobilitzacions dels partidaris del sí aquest cap de setmana · Envolten la seu de la BBC per denunciar-ne el partidisme

VilaWeb
Redacció
15.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escòcia ha entrat en la setmana més decisiva de la seva història. Dijous la població hi és cridada a les urnes per decidir si vol formar un estat independent o si vol continuar formant part del Regne Unit. Les darreres enquestes reflecteixen un empat quasi total i fan pensar que guanyi qui guanyi serà amb un marge estret. A Escòcia, on cal inscriure’s per poder votar, s’ha arribat a una xifra rècord d’inscripcions electorals que superen el 90%.

El cap de setmana ha estat especialment intens, amb una mobilització extraordinària del partidaris del sí, que han inundat els carrers amb actes de petit format. La protesta més multitudinària es va viure ahir davant la seu de la BBC a Escòcia: milers de manifestants amb banderes escoceses van protestar pel partidisme en favor del no de les emissions de la televisió pública.

Seguiment especial de VilaWeb

VilaWeb ha desplaçat a Escòcia Andreu Barnils i Roger Cassany, que faran un seguiment especial de la situació durant tota la setmana, tant amb reportatges en text com amb vídeos de VilaWeb TV. Dijous a la nit també seguirem en directe l’escrutini i la proclamació dels resultats, a més de les reaccions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any