Mas no descarta de votar el 9-N sense el permís de l’estat

  • El president defensa la necessitat de fer la consulta amb prou garanties democràtiques · N'ha parlat en una entrevista a RAC-1

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.09.2014 - 09:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat la intenció de convocar la consulta sobre la independència de Catalunya, i ha assegurat que en cas que l’estat espanyol la tombés, qualsevol decisió es prendria d’acord amb la resta de partits que van acordar-ne la data i pregunta. En una entrevista a RAC-1 l’endemà de l’històric Onze de Setembre, Mas no ha descartat que el 9 de novembre els catalans puguin votar per més que el Tribunal Constitucional suspengui la convocatòria de la consulta. 

Tanmateix, també ha volgut deixar clara la voluntat que la votació es faci amb totes les garanties democràtiques, de manera que el resultat pugui presentar-se com un resultat vàlid i fiable a la comunitat internacional. ‘S’han de donar les garanties democràtiques perquè tothom sàpiga que el resultat es pugui considerar bo internacionalment’, ha dit. Mas, doncs, ha deixat la porta oberta a fer la consulta més enllà del 9-N si no hi ha prou garanties. 

Segons que ha explicat, el govern ho té tot a punt per a fer la consulta, i fins i tot ha considerat els entrebancs que pot haver-hi en cas que la consulta no tingui l’aval de l’estat espanyol, fet que implicaria que alguns ajuntaments governats pel PP, com el de Badalona, obstaculitzessin la consulta, no cedint espais, per exemple. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any