Cameron, Clegg i Miliband viatgen a Escòcia per intentar aturar la independència

  • Els tres partits britànics s'uneixen per oferir més autogovern als escocesos arran de la victòria del 'sí' a les enquestes

VilaWeb
ACN
09.09.2014 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots els líders britànics cap a Escòcia per intentar aturar la independència. El primer ministre britànic i líder del partit conservador, David Cameron, el viceprimer ministre i líder liberal demòcrata, Nick Clegg, i el cap de l’oposició i líder laborista, Ed Miliband, han anunciat la cancel·lació de la sessió setmanal de control al govern dels dimecres a Westminster per fer campanya a Escòcia. La decisió coincideix amb el compromís dels tres partits d’oferir més autogovern als escocesos si guanya el ‘no’ al referèndum del 18-S. Els tres líders britànics faran campanya directa a Escòcia per salvar el Regne Unit després que les enquestes hagin confirmat la possibilitat d’una victòria del ‘sí’ al referèndum.

Els tres líders britànics coincidiran a Escòcia fent campanya, en un esforç sense precedents quan queda poc més d’una setmana pel referèndum. Els dimecres, el parlament de Westminster celebra la sessió de control al primer ministre, coneguda com a ‘Prime Minister’s Questions’, en què els diputats pregunten al representant de Downing Street sobre l’acció del govern.

Sense Cameron ni el seu número dos, Clegg, per respondre preguntes, i sense el cap de l’oposició per a fer-les, el debat podria celebrar-se igualment, però amb un perfil molt més baix.

En un comunicat, Cameron i Clegg han justificat la decisió: “Hi ha moltes coses que ens separen, però n’hi ha una en la qual estem d’acord totalment, i és que el Regne Unit està millor junt. Per això tots hem acordat que el lloc apropiat per ser demà és Escòcia, no Westminster”.

En el comunicat, també han destacat que el seu missatge als escocesos serà clar: “Volem que us quedeu”. “Volem escoltar i parlar amb els votants sobre la gran elecció a la que han de fer front”, han indicat els líders.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any